Om mig – AC Collin

Jag heter Anna-Carin Collin och arbetar med personlig utveckling. Jag vill inspirera och hjälpa dig att hitta din unika väg till självförverkligande. Hos mig är du i fokus. Jag lyssnar på dig, och har ett ickedömande förhållningssätt. Se mig som en medresenär på en del av din resa.

Vid sidan av mitt arbete som terapeut arbetar jag som skolkurator. Tre dagar i veckan träffar jag fantastiska, unga individer som berättar om sina tankar och känslor, sin oro och förhoppningar om framtiden. En dag slog det mig att det är som att kliva in i en tidsmaskin. Jag och mina vuxna klienter utforskar ofta barndomen under våra sessioner. Eleverna jag träffar befinner sig där, i detta nu.

Det konstnärliga får ta plats

Att skriva och måla är viktigt för mig och jag inkluderar gärna det konstnärliga i mitt arbete som terapeut. Det upplevelsebaserade är kraftfullt och genom skrivandet och bildskapandet kan vi få kontakt med vår inre värld.

Utbildningar

Mina olika utbildningar ger mig en användbar tvärkompetens i mitt arbete som samtalsterapeut. Bildterapi, biblioterapi och sorgbearbetning är några sådana kompetenser. Vid sidan av mitt arbete som terapeut har jag en litterär verksamhet, som författare och skrivpedagog. Kreativitet och konstnärliga uttryck har en självklar plats inom psykosyntesen, och det är ett privilegium att få kombinera det med det terapeutiska samtalet.

Jag är utbildad och diplomerad på PsykosyntesAkademin i Stockholm och har tagit emot klienter sedan våren 2009. Hösten 2017 gick jag den första utbildningen i det biblioterapeutiska arbetssättet på dåvarande Ersta Sköndal Bräcke Högskola, numera Marie Cederskiöld högskola.

Hösten 2019 tackade jag ja till uppdraget att vara mentor för den grupp som började grundutbildningen på PsykosyntesAkademin. Under två studieår fick jag följa arton elever under deras arbete med det inre ledarskapet. Jag fungerade som ett stöd för såväl elever som handledare. Det blev en särskild utmaning för alla inblandade, då pandemin gjorde att utbildningen behövde anpassas för att kunna genomföras.

Måleriet och skrivandet

Jag målade mycket när jag var yngre och fortsatte mina studier på Nyckelviksskolan direkt efter gymnasiet. Av olika skäl lade jag penslarna på hyllan, men plockade fram dem igen, trettio år senare. Jag är medlem i Täby konstnärer och har deltagit i flera samlingsutställningar på Karby Gård i Täby, där jag också har min ateljé och skrivarlya, samt tar emot klienter.

Hösten 2015 debuterade jag med romanen ”Mamma kom aldrig hem”. Sommaren 2016 fördjupade jag mig i ljudproduktion och började producera ljudböcker. Jag skrev och producerade den tragikomiska feelgoodromanen ”Änglajävulen” på eget förlag. Julen 2017 kom barnboken ”Maja och jullovsmysteriet” som gavs ut av B.Wahlströms och Storytel. Det har kommit ytterligare tre berättelser om Maja.

Terapin och skrivandet

Hösten 2006 studerade jag två utbildningar parallellt. Grundutbildningen på PsykosyntesAkademin, som numera kallas ”Det inre ledarskapet”, i Stockholm, samt skrivarpedagogutbildningen på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Utbildningarna befruktade varandra.

Sedan 2010 håller jag kurser i kreativt skrivande på Fridhems folkhögskola i Skåne varje sommar. Samma år tilldelades jag PsykosyntesAkademin stipendium till minne av Margo Russell, för mitt arbete som skrivarpedagog, där jag integrerar psykosyntesens tekniker och förhållningssätt.

Min bakgrund

Under 80- och 90-talen arbetade jag som kreatör och kommunikatör. Efter en utbildning på Nyckelviksskolan ägnade jag mig åt grafisk formgivning i många år. Jag studerade till copywriter och arbetade med reklam och teveproduktion fram till 1995. Internet var nytt och spännande och snart befann jag mig mitt i turbulensen som webbproducent och konceptutvecklare av nya medier.

Det gick undan och någonstans på vägen tappade jag bort mig själv. Jag identifierade mig mycket med mitt görande. Det var viktigt att prestera, men det mesta kändes ytligt. Jag klev av karusellen och hittade tillbaka till mig själv när jag fokuserade på det jag verkligen älskar att göra, att skriva. Och så fick jag upp ögonen för psykosyntesen. Resten är historia, som man säger.

Här tar jag emot

Jag tar emot i min ateljé i Näsbypark i Täby. Jag har även sessioner via Zoom eller annan digital samtalsplattform, helst efter att vi har träffats IRL.

Jag är medlem i Psykosyntesföreningen och följer självklart PsykosyntesAkademins etiska riktlinjer för god praxis inom psykosyntes.