Om mig – AC Collin

Jag heter AC Collin och ägnar mig åt personlig utveckling, egen och andras. Det är så finurligt att i mötet med andra som anlitar mig inom mina områden, växer även jag.

Jag vill inspirera och hjälpa andra att hitta sin unika väg till självförverkligande. Eftersom jag både skriver och målar inkluderar jag gärna det konstnärliga i mitt arbete som terapeut. Det upplevelsebaserade är kraftfullt och genom skrivandet och bildskapandet kan vi få kontakt med vår inre värld.

Utbildningar

Jag har flera utbildningar som ger mig en användbar tvärkompetens i mitt arbete som samtalsterapeut. Bildterapi, biblioterapi och sorgbearbetning är några kompetenser, som jag också har användning av som skrivcoach och lektör. Men det omvända gäller också. Som skrivcoach, lektör och biblioterapeut har jag stor nytta av mina kunskaper i psykosyntes.

Jag är utbildad och diplomerad på PsykosyntesAkademin i Stockholm och har tagit emot klienter sedan våren 2009. Jag har också studerat det biblioterapeutiska arbetssättet på Ersta Sköndal Högskola.

Måleriet och skrivandet

Jag målade mycket när jag var ung och fortsatte mina studier på Nyckelviksskolan direkt efter gymnasiet. Av olika skäl lade jag penslarna på hyllan, men plockade fram dem igen, trettio år senare. Jag är medlem i Täby konstnärer och har deltagit i flera samlingsutställningar på Karby Gård i Täby.

Hösten 2015 debuterade jag med romanen ”Mamma kom aldrig hem”. Sommaren 2016 fördjupade jag mig i ljudproduktion och började producera ljudböcker. Barnboken ”Maja och jullovsmysteriet” gavs ut julen 2017 av B.Wahlströms och Storytel. Samtidigt gav jag ut den tragikomiska feelgoodromanen ”Änglajävulen” på eget förlag.

 

 

 

Terapin och skrivandet

Parallellt med utbildningen på PsykosyntesAkademin studerade jag till skrivarpedagog på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Sedan 2010 håller jag skrivarkurser på Fridhems folkhögskola i Skåne varje sommar. Samma år tilldelades jag PsykosyntesAkademin stipendium till minne av Margo Russell, för mitt arbete som skrivarpedagog där jag integrerar psykosyntesens tekniker och förhållningssätt.

 

Min bakgrund

Under 80- och 90-talen arbetade jag som kreatör och kommunikatör. Efter en utbildning på Nyckelviksskolan ägnade jag mig åt grafisk formgivning i många år. Studerade till copywriter, arbetade med reklam och teveproduktion. År 1995 var Internet var nytt och spännande och snart befann jag mig mitt i turbulensen som webbproducent och konceptutvecklare av nya medier. Det gick undan och någonstans på vägen tappade jag bort mig själv. Jag identifierade mig mycket med mitt görande. Det var viktigt att prestera, men det mesta kändes ytligt. Jag klev av karusellen och hittade tillbaka till mig själv när jag fokuserade på det jag verkligen älskar, att skriva.

Här tar jag emot

Miljön är viktig för mig. Jag tar emot på Karby Gård i Täby norr om Stockholm. För dig som föredrar att ses i Stockholm tar jag även emot i Vasastan, en dag i veckan.  Jag är medlem i Psykosyntesföreningen och följer självklart PsykosyntesAkademins etiska riktlinjer för god praxis inom psykosyntes.

Jag är mamma till två vuxna söner och bor med min JackRussel-kompis Pop i Täby Kyrkby, inte långt från mottagningen på Karby Gård.