Förverkliga drömmar med psykosyntes

Första steget att förverkliga drömmar är att sätta ord på dem. Nästa steg är att få syn på sina invanda beteendemönster, och förändra dem som står i vägen. Där kan jag vara ett stöd.

Roberto Assagioli, grundaren av psykosyntes, menade att vi själva är vårt största hinder i självförverkligande. Tänk efter. Vad är det du innerst inne vill? Vad drömmer du om? Vad hindrar dig? Vad är det värsta som kan hända?

Ofta är det vår rädsla som sätter käppar i hjulet. Rädslan att misslyckas – eller lyckas. Rädslan att släppa taget om sargen, tryggheten. Tänk på kraften i lusten och motivationen när du gör något du verkligen vill. Hur ofta är du i kontakt med den?

Psykosyntes som modell för personlig utveckling

Psykosyntes är lätt att ta till sig. Det är intuitivt. Hela människan räknas. Tankar, känslor, kropp och själ. Det holistiska synsättet, att allt hänger ihop, gör det enklare att förstå varför vi får fysiska reaktioner om vi inte mår bra i själen. Vi lever i en kaotisk tid och vi är så upptagna med att hantera den yttre världen. Vi hinner inte lyssna inåt. Det kan vi ibland behöva hjälp med, och psykosyntesen kan ge dig rätt verktyg för att lyckas med det.

Ett rikare, men mer komplicerat liv

Ett av den välmående västvärldens stora problem är att vi paradoxalt nog inte mår särskilt bra. Varje dag kan vi läsa om den psykiska ohälsans utbredning. Vi förstår inte hur det kan hänga ihop, att vi har det så bra materiellt och ändå mår så psykiskt dåligt. Assagioli menade att vårt liv visserligen har blivit rikare, bredare och mer stimulerande, men samtidigt mer komplicerat och utmattande. Han ansåg att vi har två val: Att förenkla den yttre världen, eller stärka våra inre förmågor – framför allt viljan. Det är här drömmarna kommer in.

 

Här är exempel på vad mina klienter upplever att de behöver förändra. Känner du igen dig?

– Jag upplever att jag har fastnat i gamla invanda beteendemönster.
– Jag känner inte igen mig själv i vissa situationer.
– Jag står inför stora förändringar och vet inte hur jag ska hantera det.
– Jag har drabbats av sorg och förluster och ser ingen ljusning.
– Var det så här livet skulle bli?
– Jag vet inte vad jag vill.
– Jag har svårt att behålla nära relationer.
– Jag har allt, men känner mig inte lycklig. Vad gör jag för fel?
– Jag vill vara mer kreativ, men känner mig blockerad.
– Jag är rädd för att misslyckas.
– Jag är rädd för att bli gammal.
– Jag har haft en livskris och vill komma vidare.
– Jag trivs inte med mitt jobb, men vågar jag säga upp mig?
– Vem är jag?

Du kanske känner igen dig i flera av de här påståendena. Med stöd av anhöriga och vänner kan man ta sig vidare, men ibland vill man hellre ta hjälp av en utomstående.

Jag är utbildad och diplomerad vid PsykosyntesAkademin i Stockholm, en fyraårig utbildning i självkännedom och personlig utveckling. Jag är också utbildad i det biblioterapeutiska arbetssättet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola, samt i sorgbearbetning vid Svenska institutet för sorgbearbetning i Stockholm.

Jag har tagit emot klienter sedan 2009 och har själv erfarenhet av kriser, förluster och utmaningar. Tillsammans kan vi kartlägga  din situation och vilka utmaningar du står inför när du ska förverkliga dig och dina drömmar. Jag hjälper dig att få rätt mind-set för att uppnå mål och mening, både i privatlivet och i arbetet.

 

Efter trettio år som kreatör har jag en särskild förståelse för vad det innebär att vara en skapande människa. Den kreativa processen kan vara helt underbar – och alldeles förfärlig. Jag ägnar mycket tid åt skrivande, måleri och en hel del musik och inkluderar gärna allt detta i terapiarbetet.

Guidade visualiseringar, dröm- och symbolarbete ingår också i min terapeutiska verktygslåda, men det är dina behov som styr vårt gemensamma arbete.

Min mottagning ligger i Täby strax norr om Stockholm. Är du intresserad av ett första samtal, kontakta mig för en session till reducerat pris.

Välkommen!

Spara

Spara