Om mig

Jag är utbildad på PsykosyntesAkademin i Stockholm och har tagit emot klienter sedan våren 2009. Sedan hösten 2012 är jag diplomerad psykosyntesterapeut. Jag har även kompletterat min terapeututbildning med en metodkurs i bildterapi och använder bildskapandet som terapeutiskt verktyg.

Jag arbetar gärna med olika kreativa uttryckssätt, som skrivande, måleri, symbolarbete och guidade visualiseringar. Det upplevelsebaserade är kraftfullt och det finns även inslag av gestalt och rollspel i terapiarbetet.

Jag är mån om att du ska känna dig väl mottagen. Miljön är viktig och jag har försökt skapa en varm och välkomnande atmosfär i min terapistuga i Täby där jag bor. Jag är medlem i Psykosyntesföreningen och följer självklart PsykosyntesAkademins etiska riktlinjer för god praxis inom psykosyntes.

Jag har ett trettioårigt äktenskap bakom mig och är mamma till två söner födda ’87 och ’89. Mina två JackRussel-tikar är en stor glädje och ser till att jag får frisk luft emellanåt.

Livet innan jag utbildade mig till terapeut

Under 80- och 90-talen arbetade jag som kreatör och kommunikatör. Efter en utbildning på Nyckelviksskolan ägnade jag mig åt grafisk formgivning i många år. Studerade till copywriter, arbetade med reklam och teveproduktion. År 1995 var Internet var nytt och spännande och snart befann jag mig mitt i turbulensen som webbproducent och konceptutvecklare av nya medier.

Det gick undan och någonstans på vägen tappade jag bort mig själv. Jag identifierade mig mycket med mitt görande. Det var viktigt att prestera, men det mesta kändes ytligt. Jag klev av karusellen och försökte hitta tillbaka till mig själv. Jag började ägna mig åt det jag verkligen älskar, att skriva.

Jag utbildade mig till skrivarpedagog. Gav ut skrivarlitteratur med kollegan Ann Ljungberg. Vi har också hållit skrivarkurser tillsammans i Sevilla och Sitges. Vid sidan av terapiarbetet arbetar jag som lektör och skrivarcoach. Sedan 2008 handleder jag skrivarelever på distans på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Jag håller också en uppskattad Skrivarsafari på Fridhems folkhögskola i Skåne sedan några somrar tillbaka. Jag skriver skönlitterärt och hoppas kunna ägna mig mer åt det i framtiden.

Hösten 2006 påbörjade jag den fyraåriga utbildningen på Psykosyntesakademin. Jag hade egentligen ingen plan men upptäckte snart att jag var på rätt plats vid rätt tillfälle. År 2010 tilldelades jag PsykosyntesAkademin stipendium till minne av Margo Russell för mitt arbete som skrivarpedagog där jag integrerar psykosyntesens tekniker och förhållningssätt.