Brutna nyårslöften? Igen?

nappar

Du är inte dina beteendemönster. Du har dem. Låt dem inte ha dig.

Syftet med att gå i terapi hos mig är att få syn på sina invanda beteenden och förstå på vilket sätt de kan hindra en från att utvecklas. Dina gamla beteendemönster får helt enkelt spela huvudrollen – för sista gången. Vanan att avge nyårslöften år efter år behöver inte vara fel. Det är när vi ständigt ger upp som det kan kännas besvärligt. Det kan bidra till den där självbilden att man är misslyckad.

Ett första steg att komma vidare är att intala sig själv: Jag är inte mina misslyckanden, mina tankar, känslor eller beteenden. Jag har dem.

Att betrakta dig själv och dina beteendemönster och förstå varför de finns där kräver inte bara att du stannar upp. Du kan behöva sätta dig i en tidsmaskin och förflytta dig tillbaka i tiden – alltså tvärt emot hur du kanske brukar göra – springa så snabbt du kan åt andra hållet. Jag följer gärna med som resesällskap.

I det förflutna upptäcker vi att det där beteendet antagligen fyllde en funktion, att syftet var gott. Som försvar. För att undvika konflikt. Bli sedd. Älskad. Eller ”bara” överlevnad.

Troligen ser situationen annorlunda ut nu, men den lojale soldaten vaktar fortfarande ön mot fienden, trots att kriget är över sedan länge.

Boka tid nu!
Ring 0733 38 66 22 eller maila ac@psterapi.nu

Under våren 2014 har jag tid att ta emot nya klienter i psykosyntesterapi. För dig som bor i Norrort kan det kännas extra bekvämt, eftersom jag har min mottagning i Täby. Jag är flexibel när det gäller tider och första sessionen är gratis.

Kommentera