Vill du prova skrivterapi?

venn_terapiÄr du nyfiken på skrivandet som terapeutiskt verktyg och hur det kan skapa förändring i livet? Det är ingen tvekan om att skrivandet kan vara läkande. Psykologen JW Pennebaker menar att det finns vetenskapliga bevis för att och hans metod Expressive Writing gör dig friskare, både psykiskt och fysiskt.

Jag är utbildad och diplomerad vid PsykosyntesAkademin i Stockholm och har tagit emot klienter i samtalsterapi sedan våren 2009. Under samma tid har jag arbetat som skrivarpedagog och handledare i kreativt skrivande i olika sammanhang. Sommaren 2009 höll jag min första SkrivarsafariFridhems folhögskola, en kurs i kreativt skrivande där jag inkluderar psykosyntesens begreppsmodeller med lyckat resultat. Nu vänder jag på steken och låter skrivandet ta mer plats i klientarbetet. Vill du prova?

”Oj, vad jag har lärt mig mycket om mig själv!”

Det är en av de vanligaste kommentarerna från de som deltar i Skrivarsafarin. Även lektörskunder brukar säga att deras romanskrivande har gett dem insikter på ett personligt plan. En skrivlärare utan terapeutisk utbildning ska inte ägna sig åt terapi, det kan i värsta fall vara skadligt. Jag är alltid tydlig med att Skrivarsafari inte är terapi, trots att jag har adekvat utbildning, men det kan skapa nyfikenhet kring skrivandet som terapeutiskt verktyg.

Utveckla ditt skrivande i terapin, en bonus

Du behöver inte ha ägnat dig åt skönlitterärt skrivande för att gå i skrivterapi hos mig, på samma sätt som du inte behöver vara konstnärligt lagd för att gå i bildterapi. Däremot har du alla möjligheter att utveckla ditt skrivande genom de metoder jag använder. Se det som en bonus, men vi har fokus på ditt terapiarbete.

Hur går det till?

Kontinuitet är viktigt. Våra sessioner är en timme långa och vi ses minst en gång varannan vecka. Vid dessa tillfällen ägnar vi oss åt samtal och skrivande, men även visualiseringar och symbolarbete. Bild, drömmar och musik är andra möjliga verktyg. Du får en skrivuppgift av mig som du gör på egen hand. I vissa fall skickar du dina texter till mig i förväg innan vi ses följande gång. Vid behov planerar vi in digitala avstämningssessioner mellan våra träffar. Vi kan använda oss av mail, Skype eller ett lösenordsskyddat webbforum.

Min terapimottagning ligger i Täby, två mil norr om Stockholm. Kommunikationerna är goda och jag är flexibel när det gäller mottagningstider. Under januari – mars 2014 är första sessionen är gratis, därefter debiterar jag ett timarvode som följer gängse rekommendationer för diplomerade psykosyntesterapeuter (PsA). Jag är medlem i Psykosyntesföreningen och är försäkrad genom Alus Ansvar.

Kontakta mig för mer information och bokning av ett första samtal >> terapi[snabel-a]kreagrafen.se

Här kan du läsa Amy Lagermans intervju med mig om mitt arbete som skrivarpedagog och psykosyntesterapeut >>

.