Transformation – eller konsten att skala en lök

onion

”Häromdagen fick jag veta att jag är avundsvärd. Att det finns någon som vill vara i min situation. Att få ta adjö av det som varit förknippat med den jag är – eller trott mig vara – mina identiteter. Mamma. Maka. Dotter. Syster. Matte. Vän. Kollega. Granne. Kund. Dramaqueen …

Att få rensa ut, klippa av, sätta punkt. Jo, jag kan se likheten med att skala en lök, lager för lager, tills bara det lilla knutiga i lökens mitt återstår. Kärnan. The Core. Det lilla självet där livssyftet gömmer sig. Men varför denna kurragömmalek? Varför så mycket smärta och fulgråt för att ta sig in? Och hur ska vi veta vad som återstår, när vi står där nakna och yrvakna, och kanske måste skala av lite, lite till?

Mitt i upptagenheten, med jobb, familj, hem, ansvar och åtaganden, kan det vara lätt att önska sig bort. ”Om jag bara fick lite tid för mig själv, ett friår, en paus, då skulle jag … ” Och så är det dags att laga middag, gå ut med soporna eller gå på föräldramöte.

Det är först nu, när jag själv befinner mig här i möjligheternas landskap, som jag förstår allvaret. Som jag väljer att se allvaret. Jag skulle lika gärna kunna ta den säkra vägen och fortsätta i inkörda hjulspår, göra som jag alltid har gjort. Men det är nu eller aldrig. Vad är viktigt i livet, för mig?”

Vad är viktigt i livet, för dig?

Vill du prova psykosyntesterapi och ta reda på vad som är viktigt i livet för just dig? Kontakta mig så hittar vi en tidpunkt när vi kan ses och prata vidare.