Om mig – AC Collin

Jag heter Anna-Carin Collin och arbetar med personlig utveckling. Jag vill inspirera och hjälpa dig att hitta din unika väg till självförverkligande. Ibland beskriver jag mig som en drömfångare. Drömmarna kan avslöja vad vi innerst inne längtar efter, men också våra hinder. I psykosyntesens begreppsvärld är det här inga konstigheter.

Vid sidan av mitt arbete som terapeut arbetar jag som skolkurator. Tre dagar i veckan är jag på skolan och träffar fantastiska, unga individer. En dag slog det mig att det är som att kliva in i en tidsmaskin. Det är vanligt att mina vuxna klienter arbetar med sin barndom i samtalsterapin. Eleverna jag träffar befinner sig där, här och nu.

Att skriva och måla är viktigt för mig och jag inkluderar gärna det konstnärliga i mitt arbete som terapeut. Det upplevelsebaserade är kraftfullt och genom skrivandet och bildskapandet kan vi få kontakt med vår inre värld.

Utbildningar

Mina olika utbildningar ger mig en användbar tvärkompetens i mitt arbete som samtalsterapeut. Bildterapi, biblioterapi och sorgbearbetning är några kompetenser. Vid sidan av mitt arbete som terapeut har jag en litterär verksamhet, som författare och skrivpedagog, där jag har stor nytta av mina erfarenheter av psykosyntes. Win-win.

Jag är utbildad och diplomerad på PsykosyntesAkademin i Stockholm och har tagit emot klienter sedan våren 2009. Jag gick också den första utbildningen i det biblioterapeutiska arbetssättet på Ersta Sköndal Bräcke Högskola, hösten 2017.

Hösten 2019 tackade jag ja till uppdraget att vara mentor för den grupp som började grundutbildningen på PsykosyntesAkademin. Det innebar att jag fick följa arton elever under deras två studieår. Jag fungerade som ett stöd för såväl elever som handledare under kurshelgerna, ett fantastiskt privilegium och mycket lärorikt, särskilt som pandemin gjorde att utbildningen behövde anpassas.

Måleriet och skrivandet

Jag målade mycket när jag var yngre och fortsatte mina studier på Nyckelviksskolan direkt efter gymnasiet. Av olika skäl lade jag penslarna på hyllan, men plockade fram dem igen, trettio år senare. Jag är medlem i Täby konstnärer och har deltagit i flera samlingsutställningar på Karby Gård i Täby, där jag också har min ateljé och skrivarlya, samt tar emot klienter.

Hösten 2015 debuterade jag med romanen ”Mamma kom aldrig hem”. Sommaren 2016 fördjupade jag mig i ljudproduktion och började producera ljudböcker. Jag skrev och producerade den tragikomiska feelgoodromanen ”Änglajävulen” på eget förlag. Den släpptes hösten 2017 och samma jul kom barnboken ”Maja och jullovsmysteriet” som gavs ut av B.Wahlströms och Storytel. Det har kommit ytterligare tre berättelser om Maja, alla utgivna på Storytel – ”Maja och sommarlovsmysteriet” (sommaren 2018), ”Maja och påsklovsmysteriet” (påsken 2019) och ”Maja och höstlovsmysteriet” (hösten 2020).

Terapin och skrivandet

Parallellt med utbildningen på PsykosyntesAkademin som påbörjades 2006 studerade jag till skrivarpedagog på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Sedan 2010 håller jag skrivarkurser på Fridhems folkhögskola i Skåne varje sommar. Samma år tilldelades jag PsykosyntesAkademin stipendium till minne av Margo Russell, för mitt arbete som skrivarpedagog, där jag integrerar psykosyntesens tekniker och förhållningssätt.

 

Min bakgrund

Under 80- och 90-talen arbetade jag som kreatör och kommunikatör. Efter en utbildning på Nyckelviksskolan ägnade jag mig åt grafisk formgivning i många år. Studerade till copywriter, arbetade med reklam och teveproduktion. År 1995 var Internet var nytt och spännande och snart befann jag mig mitt i turbulensen som webbproducent och konceptutvecklare av nya medier. Det gick undan och någonstans på vägen tappade jag bort mig själv. Jag identifierade mig mycket med mitt görande. Det var viktigt att prestera, men det mesta kändes ytligt. Jag klev av karusellen och hittade tillbaka till mig själv när jag fokuserade på det jag verkligen älskar, att skriva.

Här tar jag emot

Jag tar emot i en ateljé i Näsbypark i Täby, och vid behov på Torsgatan 63 i Stockholm. Jag är medlem i Psykosyntesföreningen och följer självklart PsykosyntesAkademins etiska riktlinjer för god praxis inom psykosyntes. Jag har även sessioner via Zoom eller annan digital samtalsplattform, helst efter att vi har träffats IRL.